Tilbake til hovedsiden

Den 10. september gikk det første Vestmarkrittet av stabelen. Min svoger og en kollega på jobben hadde nevnt dette rittet som har start og målgang i Asker for meg. Bitt litt av basillen etter en morsom opplevelse i Birken, meldte jeg meg likeså godt på dette rittet også.

Her snakker man om total overgivelse av hardnakket motstand mot sykling på tid!!
Har syklet litt sti i Vestmarka tidligere, men jeg er ikke spesielt kjent der.

Derfor passet det utmerket at min kjære svoger Albert, spurte og vi skulle sykle traseen til rittet et par helger før.

Vestmarkrittet går i nydelig terreng, har noen sugende klatringer og flere morsomme tekniske partier.

Rittet har også noen bra utforkjøringer som fort kan kreve noen mannefall. Det var gull å kjøre gjennom løypa en gang på forhånd.

Dagen for rittet bød på knallfint høstvær. Sol fra knallblå himmel og 16 grader er ypperlig sykkelvær. Bortimot 400 stk stilte tilslutt til start i den første utgaven av dette rittet.

Her var det mange racere og en litt krassere tone blant rytterne enn på turen fra Rena til Lillehammer. Flere av Norges beste terrengsyklister var med. Jeg stilte opp sammen med 2 andre kolleger på jobben.

Det ble tøffe 45 km, men du verden så moro. Løypa er passe utfordrende og jeg vil tro den skilte bra. Jeg passerte flere som hadde ”gått av” sykkel ufrivillig.

En mann ble alvorlig skadet, ellers var det nok av diverse skrubbsår og en del såra stolthet.

Et par km fra mål, kom jeg til en 180 graders sving på smal grus/gang vei. Her braser en fyr inn i meg bakfra og dytter meg ut av veien. Giret mitt ble bøyd 45 grader utover og jeg måtte sykle på kun ett gir inn til mål.

Helt utrolig at jeg kunne tråkke rundt i det hele tatt. Tapte ikke så mye tid på det og detter sånn som skjer.Tida ble respektable 2:00:11. Det holdt til 37. plass i klassen 40 til 49 år og totalt tror jeg det ble sånn rundt 112.plass.

Fælt så opptatt man blir på tid og plasseringer plutselig.
Skal se jeg snart begynner å måle pulsen også!!

Det beste med Birken og dette rittet var at vi var en gruppe som deltok fra jobben. Det er morsomt å gjøre slikt sammen og diskutere rittet i ettertid. Blir litt intern konkurranse også. En av kollegene min var en av de som ufrivillig stod av sykkelen over styret og var i Ibux rus resten av helgen.

Vel, det blir nok flere slike ritt neste år. Har fått litt teften nå. Resten av høsten skal imidlertid brukes til ren ”kos” på 2 hjul. Trilling i marka i sprakende høstfarger og sti sykling i frisk luft på en klar høstdag med sol fra blå himmel. For sykkelsesongen er jo slett ikke over folkens!!