www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Vårvitring i januar (07.01.05)

Det er tidlig i januar i Oslo og gradestokken viser 10+. Da får man som ivrig syklist litt vår vitring. Man begynner å pusse litt ekstra på doningen, kikke litt mer i sykkelblader og lete etter nye spennende sykkelturer på stier i vårt langstrakte land.
Etter turen i Moab i oktober, så er det en ting jeg skulle ønske vi kunne hatt også her til lands. Egne sykkeltraseer i skog og fjell. Det må jo være så mye rått terreng å sykle i dette landet, men det er jo ikke lagt til rette for noen ting noe steds.

I stedet forsøker man å stenge naturområder for syklister. Godt er det derfor å vite at det har kommet en egen interesse organisasjon for terrengsyklister, nemlig NOTS (Norsk Organisasjon for Terreng Sykling, se deres hjemmeside og meld deg inn (www.nots.no). Kanskje er den økende interessen for frikjøring også med på å dra opp interessen for å legge forhold til rette for syklister som elsker single tracken også. På terrengsykkel.no har jeg lest om at folk ser på mulighetene til å lage opptil flere sykkelparker ala det man har i utlandet. Måtte dette bli noe av.

Hver gang jeg er ute og reiser i landet vårt, ser jeg alltid etter potensielle sykkelstier og terreng som ser spennende ut. Og det mangler ikke dette landet på.

Nå er jo det verken å ha lappen eller bil et lite aber, for man får ikke utforska så mye. Men i år skal jeg bruke noen weekender i fjellet, leie ei gytte og så bare dra ut for å lete opp områder. I år skal jeg også få testet det gudbenådede
(i flg terrengsykkel.no) stisykkel terrenget på Skeikampen.

Etter å ha lest om turene opp dit, må jo dette prøves. Tiden frem til det blir brukbart
i skogen nå, er perfekt til å legge litt forhåndsplaner. Skaffe litt mer informasjon om diverse områder og begynne og leke litt med weekend planer. Da går tiden fortere
og dagene blir merkbart lysere i dobbelt forstand.

18480003.gif

I sommer blir det muligens en tur til New Jersey for å besøke et par kompiser fra Moab turen. Har blitt invitert over,
så da må man jo benytte seg av en slik mulighet. Tom har egen sykkelbutikk og stort hus og sørger derfor for sykkel og overnatting. Da blir ikke en slik tur så dyr heller. Samtidig er det knall moro å sykle med folk som kjenner området og vet hvor de fine stiene finnes.

Et sted som jeg også må få prøvd, er Afan Valley i Wales. Det var jo den opprinnelige destinasjonen i fjor sommer før Moab dukket opp. Wales har utrolig mye fin single track og forholdene er lagt glimrende til rette for syklister der.
For en ølhund som meg, så er jo dette både i pose og sekk. Vanvittig bra single track og masse puber…. Say no more!

I år blir det sti-sykling for alle penga. Nå er Bighiten solgt, Sugaren er solgt, mens altså en GF Marin ble kjøpt inn til vinterbruk. Den har fungert utmerket til dette. Deilig å ha en sykkel hvor man slipper å bekymre seg så mye for hva vinterværet gjør med dyre komponenter. På innkjøpslisten til våren står en GF Paragon og en Cake DLX1. Dvs at jeg kommer til å selge min kjære Cake fra i fjor. Den har gått en sesong og har vært en fantastisk sykkel å sykle på. Nada problemer,
det har gått som en drøm.

Med litt mer mildvær nå og når jeg får svetta ferdig en influensa med innlagte c-momenter i hosting og nysing, så er det på tide å forsøke skogområde i umiddelbar nærhet. Bare synet av bar mark får det til å krible i beina……… .


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside