www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Så er det i gang med den tøffeste sykkelperioden i året, november til ut mars. Med grader fra + 10 til - 20.
Fra veier med svart isholke, til veier med ½ meter nysnø.

Dette året bestemte jeg meg for å kjøpe en litt billigere sykkel til nettopp vinterbruk. Det kan fort bli kostbart å bruke en Cake gjennom hele vintersesongen med alt det tærer på utstyret.Derfor gikk jeg til innkjøp av en Gary Fisher Marlin på Raske Sykler sitt salg. God pris for en meget grei sykkel. Litt morsom lakk er ei heller å forakte i en mørk og nitrist del av året. Piggdekkene er på, nye innkjøpte av merke Swalbe.

Varme, komfortable klær funnet frem og så er det bare å stålsette seg i kampen om hjulsporene på veien med bilistene.
De sier det skal bli en mild vinter og akkurat nå kan det jo virke sånn. Men slike svingninger som vi har nå, er egentlig noe drit. Det blir mye møkk og sørpe. Jeg foretrekker heller et passe lag med snø og ca -5 grader ute.

Da kan vintersykling være skikkelig moro. Det å tråkke innover en skogsvei med hardt snødekke en fin vinterdag, er rett og slett en nytelse. Nesten blåst for biler og folk ellers er på ski inne i skogen. Du har veiene ofte helt for deg selv.

Det største problemet på vinteren, er å holde seg varm på fingre og føtter. Uansett hva jeg prøver omtrent, så begynner jeg å fryse etter en times sykling. Nå har jeg imidlertid kjøpt litt bedre vinter sko, så det går an å få på skikkelig sokker.
Med en varmesåle nederst, skal varmen holdes lenger. For som sagt, sykling kan være morsomt på vinterstid bare man klarer å holde varmen.

I fjor vinter var jeg oppe i Grefsenkleiva med Bighiten en tidlig midt uke morgen før det var noe særlig med folk der.
Snøen i bakken var hardpakket og jeg hadde bare grovmønstra dekk på. Man blir jo helt unge igjen av å styrte ned bakken på et slikt underlag. Det var knall moro og det hadde sikkert vært enda mer kult med dekk ala Freddys revenge.
For noen år siden var jeg med Foss Sykler på en salgsmesse på Nermo gård.

Den ene dagen, syklet jeg sammen med en innover fjellet ved Øyer. Det var en knallfin vinterdag og veien hadde en fin blanding av is og hardpakket snø. Det ble en utrolig fin tur. Litt spenning i meste laget ned til Nermo igjen. Det går fort på isete veier og bremsekapasiteten er minimal. Det hang igjen litt lakk på autovernet i den ene svingen. Men det var bare å stå på. Man har ikke så mye valg. Og det utrolig er at når du er tvunget, så klarer du mer enn det du tror.

Det er mye psyke i sykling. Og enda flere blåmerker og brudd……

Vel, som de sier.."buckle up"… . Det skal sykles vintertid også. Og så lenge det finnes en mulighet for å sykle utendørs, finner du ikke meg inne på et spinningsenter. Fint alternativ når du ikke tåler snø og kulde, men det kan aldri erstatte sykling i virkelighet.

Ha en god vintersesong på 2 hjul!

Se sykkelen her


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside