www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Vannrøret i Grefsenkleiva - en kort historie i 3 deler

Som nevnt andre steder på siden, så har jeg altså svært liten erfaring på DH kjøring. Å begynne med det i så høy alder, får folk til å riste litt på hodet. Men det får adrenalinet mitt til å boble som en ungfole igjen, he-he.

Over vannrøret - del 1

Jeg husker første gang jeg skulle teste Bighiten min i Grefsenkleiva i mai 03. Jeg hadde kjøpt meg rimelig med protection utstyr og var klar for en debut alene. Det finnes liksom ikke så mange i min omgangskrets lenger som er klare for sånn sykling, så her var det bare å teste litt alene og det var greit nok.
Det lyste ikke selvtillit av en godt innpakket Hauge ned Kleiva første gangen. Kjempefort gikk det heller ikke.

Var nedpå et par ganger, tok kyllingen i stedet for droppet
(selvsagt!! Hva hadde du trodd?) og kom så til hoppet over vannrøret.
Her var det jo ingen vei utenom.

Husk nå på at jeg aldri har testa den type sykling før (for dere som sier til dere selv: "det er da ingenting").
Etter litt nøling så satte jeg utfor og forsvant over kanten, sykkelen først og jeg mer eller mindre hengende etter i en tilnærmet Supermann.

Hvilepuls på 250 etter landing og så kommer det en unggutt bort og sier "kult triks"…. . Øh???

Han trodde dette var et planlagt gjennomført hopp på denne måtentydeligvis. Ja jøss, han skulle bare visst. Etter 3-4 halsbrekkende nye forsøk, ble stilen litt bedre. En fyr sa til meg at jeg måtte skyve fremover med bein og armer på hoppet og det funka jo mye bedre.

13650012.jpg

Over vannrøret - del 2

En bra bighit med en mindre bra fører med bra sikkerhetsutstyr. En rystende opplevelse.
Med min nøling på hoppet over vannrøret og etter å ha sett på NC runda i utfor der i fjor med et par stygge fall på samme plass, begynte jeg å bli litt mer usikker igjen på denne seksjonen i Kleiva. Hadde jo klart det greit en del ganger, men det er utrolig hvor usikker man blir når man ser folk med peiling tryner skikkelig. Du begynner å nøle selv.

Dette medførte jo selvsagt tilslutt at jeg tryna skikkelig. Sklei litt av på hoppet og tryna på skrå ned skåningen. Takke f… for skikkelig protection. Nå ble bare genseren flerra opp og utstyret skrapa skikkelig, mens jeg kun hadde brannsår på innsiden og var en "smule" svimmel.
Husker ikke helt at jeg sykla hjem, men har ikke fått noe varig mèn tror jeg… er det?

Hvis det ikke var en elg så….

Over vannrøret igjen? - del 3

Når årene blir mange og frykten setter inn. DH er kanskje ikke for oss middelaldrende… .
Det er rart det derre når du har tryna selv og sett andre tryne stygt på samme sted, så kommer det en liten blokkering oppe i hue. Spesielt når du er over 40 år og fornuften har blitt like sterk som viljen.

Etter fallet mitt i fjor, kjører jeg som ei kjerring (unnskyld damer) over vannrøret ennå.
Jeg må få med et par eksperter opp dit, så jeg får retta på teknikken. Litt tryggere når det er flere tilstede også. Sykla alene når jeg tryna i fjor og det er ikke bra når du ikke husker at du kom deg hjem….

Men det er så greit å stikke bort i Kleiva når du får litt tid. Det er bare 5 minutter bort dit og siden det er lite kompiser (på mitt nivå!) som kjører litt utfor, så blir det til at du triller bort i Kleiva i stedet for å ta turen opp til Frognersetra. Tidsklemma vettu, pah! Men jeg trenger å lære av noen i år, så jeg må se å komme meg opp dit. Hvis ikke må jeg innse at dh-toget for lengst ha forlatt perrongen for denne type sykling og begrense leken litt.

Brudd gror tregere jo eldre du blir, helt sant!


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside