www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Etter mange dager med regn og dårlig vær som en patetisk unnskyldning til ikke å komme seg ut å sykle, dro jeg av gårde i dag tidlig. Det har pissa ned med regn i flere dager nå og det har gjort syklinga litt "mindre attraktiv". Jeg blir nesten forbanna på meg selv når jeg får en sånn innstilling. I vinter drømte jeg nesten om dager som dette. Bare tempen gikk litt opp og snøen forsvant skulle ingenting holde deg inne. Ja jøss, man glemmer fort gitt.

Men i dag tok jeg meg sammen, kledde på meg passe med tøy og dro ut tidlig på morgenen i lett regndryss med Paragonen. Og stor overraskelse, det var utrolig deilig! Tenkte først bare å ta en asfalt-tur, men ombestemte meg og la turen opp mot Sognsvann etter en stund. Regnet ga seg, ja sola titta nesten frem. Temperaturen var perfekt og kroppen var skikkelig sugen på å yte litt. Grusveiene i marka er jo perfekte å sykle på etter litt regn. Mye bedre enn asfalt der vannet blir liggende.

Når man først er blitt litt bløt og møkkete, driter man i det resten av turen og står på skikkelig. Iveren tok overhånd, så jeg kasta meg inn på noen trillestier etc overfor Sognsvann. Litt opp og ned i skogen og over et par vadesteder, så var jeg nede ved Sognsvann igjen. Gamle Ankervei over til Hammeren var også en litt fuktig affære, men du verden så moro.

Man blir jo helt unge igjen når man kan "leke litt" i søla. Tok turen videre oppover og inn over Tømte, for så å sykle ned til Movann og Sandermosen, via noen stier ned til Kjelsås igjen. En tur på ikke mer enn 2 timer, men du verden hvor deilig etter å ha sløva altfor mye de siste dagene.

Møkkete blir man jo, men hva f…. gjør vel det når man ikke fryser?

regnvaer.jpg

Når jeg endelig var hjemme igjen, angra jeg nesten på at jeg ga meg så tidlig. Men når du står hjemme på dørstokken, så skal det litt til for å dra direkte ut igjen. Så var det jo duket for Giro på tv etter hvert også…. Pah!

Vel, poenget mitt, som jeg forsøker hamre inn i hue på meg sjøl, er at det finnes ikke dårlig vær. Sesongen i Norge er altfor kort til at man skal la litt regnvær stoppe deg å komme ut på sykkel. Tenk tilbake på i vinter hvis du var ute og sykla da.
Da er dette bare paradiset til sammenligning! Kanskje er det vel bløtt og glatt på enkelte stier i marka, men det finnes masse alternativer. Og sykkelgleden er der, uansett hvor du triller. Bare du kommer deg ut. Da føles det litt bedre når du detter ned i sofaen etterpå også.


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside