www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

BeerMaster MTB er selvsagt ingen ordentlig sykkelklubb. Dette er bare lagd for moro og for å lage en webside om en lidenskap. For det er hva sykling har utviklet seg til å bli for meg. Jeg heter Geir, bor på Grefsenkollen i Oslo, og har nå rukket å bli litt opp i 40 årene. Aldri før har jeg drevet med så allsidig sykling som nå og aldri før har det vært så moro.

Sykkelinteressen lå nok latent i kroppen lenge og jeg hadde en periode på tidlig 90 tall hvor jeg sykla en del.
Men så ble det helt borte til jeg kom innom Foss Sykler ifm jobb en stund. Da fikk jeg for første gang testa skikkelige sykler og skjønte for første gang hvorfor det kan være så store prisforskjeller på doninger….

Her fikk jeg også for første gang høre om en herre ved navn Gary Fisher, hans lidenskap til sykling og syklene han bygger . Det fenga umiddelbart, ikke bare syklene, men hele attituden (ikke Klein sykkelen altså) til Fisherbikes.

Alt dreide seg om å komme seg ut og sykle, uansett om du var gammel eller ung, feit eller tynn, seriøs eller useriøs. Kort sagt, alle kan ha glede av sykling og det kan tilpasses alle nivåer.

Et av de mest kjente utsagn i syklingen må vel være Garys……
" Anybody who rides a bike, is a friend of mine"

geir_hode.gif

Jeg hadde aldri før denne sesongen, deltatt i noen konkurranser. Siden jeg stort sett lever etter klokka i alt annet jeg gjør i livet, så ønsket jeg at sykkelopplevelsen ikke skal være på tid, kun på følelser. For meg er det bare stort å komme ut i marka og prøve nye stier, nye hindringer, utfordre seg selv. I 2005 deltok jeg i mitt første offisielle ritt. Jeg debuterte i Birken og fikk lysten på litt konkurranse.

På tampen denne sesongen ble det også deltagelse i Vestmarksrittet. Litt imot mine prinsipper om tid, men hei, det er jo fremdeles sykling! Min største lidenskap er vel sti-sykling, selv om jeg har mye å gå på rent teknisk. Det var perioder i starten av min sti sykling, jeg nesten mistet motet når jeg leste sti-guider på f. eks terrengsykkel.no Jeg tok en utskrift på en sti-beskrivelse som skulle være kjørbar nesten 100%.

Når man så forsøker dette og går og bærer 50% av stien, så lurer man jo på om man burde finne på noe nytt, he-he. Men det er jo det som er moro med sti-sykling. Man kan nesten merke at man blir litt bedre for hver tur. Jeg husker stier som jeg ga opp i fjor, som jeg nå mestrer,…i alle fall nesten. For noen år siden fikk jeg muligheten til å kjøpe en brukt utforsykkel.

Det har jo alltid vært en liten drøm å prøve å sykle litt utfor/freeride. Så i en alder av 41, kastet jeg meg ut i Grefsenkleiva og ned noen stier på Frognersetra med vekslende hell….. . Men moro var det pokker meg uansett. Og hvis du har sett en eldre herremann på en bighit i en supermann over vannrøret i Grefsenkleiva en gang, så kan det være undertegnede du så. Vær da klar over at supermann trikset var høyst ufrivillig, det skyldes bare elendig teknikk.

Det er jo rimelig sent å begynne med utfor i en så høy alder, men sånn går det når du har en veldig lang tenåringsperiode som går rett over i ei 40 års krise! Jeg prøver på det jeg kan og synes det er dritkult (pardon my french) når jeg klarer et dropp litt høyere, et heng litt brattere etc, mens kids fra 12 til 16 år flyr forbi deg i halsbrekkende fart og gjør øvelser som du bare kan drømme om.

En ting kunne man ønske seg i litt høyere alder: Å kjenne sin egen begrensning! Det har blitt utallige små og større skader de siste årene. Når man kommer litt opp i åra, så tar det litt lenger tid å komme seg igjen etter et skikkelig tryn. Så man blir vel automatisk litt mer forsiktig, presser ikke fullt så mye, for man vil jo ha med seg hele sykkelsesongen.

Det er en ting som jeg alltid fremhever med sykling. Det er aldri for sent å prøve noe som helst. Du kan tilpasse alt til ditt nivå og ha det knall moro! Så er det noe du ikke har forsøkt ennå, men som du godt kunne tenke deg å prøve? Kom deg ut og prøv da vel! På Fishersida stod det en herlig liten tekst en gang:

The sun us out, RIDE BIKES. The sky is blue, RIDE BIKES. It's cold and raining, RIDE BIKES.

Leave the car in the garage, RIDE BIKES. It beats walking, RIDE BIKES. Lose a few, RIDE BIKES.

Life is short, RIDE BIKES. The trail is long, RIDE BIKES. Call in sick, RIDE BIKES.

Call in sick again, RIDE BIKES. Get off the couch, RIDE BIKES. Get on with life, RIDE BIKES.

Have a ball, RIDE BIKES. Burn calories, RIDE BIKES. Feel the burn, RIDE BIKES.

Show off your calves, RIDE BIKES. Eat some mud, RIDE BIKES. Befriend the dirt, RIDE BIKES.

Find yourself, RIDE BIKES. Lose yourself, RIDE BIKES. Go to the store, RIDE BIKES.

Get in shape, RIDE BIKES. Go to work, RIDE BIKES. Clear your head, RIDE BIKES.

Scrape a knee, RIDE BIKES. Bruise a thigh, RIDE BIKES. Make friends, RIDE BIKES.

Leave them in the dust, RIDE BIKE. Visit Mom, RIDE BIKES. Visit Betty, RIDE BIKES.

Skip lessons, RIDE BIKES. Push yourself, RIDE BIKES. Be yourself, RIDE BIKES.

Gary says: RIDE BIKES.


….og etter turen i Moab, gjør jeg hva han sier jeg, stort sett……..


2 hjuls hilsen
Geir BeerMaster
geir@BeerMasterMTB.com

 

Genesis - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside