www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Det er en søndag morgen i januar. Jeg har vært mer eller mindre sengeliggende med influensasymptomer i 4 dager og er dritlei og utslitt. Jeg har våknet opptil 10 ganger hver bidige natt av hosting og kroppen har verket i alle ledd. Aldersgikt?
Ikke ennå vel. Har prøvd alle mulige velmenende råd fra nære og kjente, men formen er konstant dårlig. Ikke blir den bedre
av sengeligging, varme flasker, te med honning eller noen konjakker.

Det har vært skikkelig møkkavær i flere dager, men snøen er nesten borte. Gradestokken viser + 5, klokka er 9 på morgenen og jeg bestemmer meg for et eget BeerMaster råd. Jeg kler på meg varme sykkelklær, finner frem Marlinen med piggdekk
og drar ut for å sykle. Hele ideen er å svette ut sykdommen, få litt frisk luft. Det har aldri skada noen

Ute i marka er det ikke et menneske å se. Ikke rart forresten.
Veiene er dekket av et blankpolert isdekke og du må ha pigger på skoene for å holde deg oppreist. Eller som meg, pigger på dekkene.

Jeg tråkker innover i marka og kjenner meg allerede bedre. Tar det passe med ro, for jeg kjenner at formen ikke er all verden. Det kommer noen rare surklelyder fra brystkassa.

Men det spiller liten rolle. Smilet begynner å bre seg i ansiktet etter en stund.

Jeg tar av på en sti. Inne i skogen er det bar mark flere steder. Ei ugle flakser plutselig i vei rett foran meg. Jeg har ikke sett ei ugle ute i naturen på flere ti år. Ved en liten bro over en bekk stopper jeg og tar noen bilder. Har alltid med et engangskamera i sekken.
Det er jo når du minst aner det at fine motiver dukker opp.

Jeg puster dypt inn den friske luften uten å få hoste kuler ala vinterstormen Gudrun som har herjet på sør og vestlandet.

Etter en liten pause fortsetter jeg på stier i rolig tempo,
kikker meg rundt og nyter naturen. Jo da, dette er medisin for et sykt legeme.

3410004_liten.gif

Kroppen blir god og varm og jeg føler meg bare bedre og bedre. Jeg leter opp litt utfordringer på stiene og klarer dem.
Gleden over å være på 2 hjul i marka igjen er i ferd med å fordrive alle sykdomssymptomer. I alle fall føles det sånn akkurat nå. Etter hvert blir jeg litt ivrig og lungene mine minner meg på at jeg har vært sengeliggende noen dager. Så etter et par tre timer, setter jeg kursen hjem. Alle negative tanker er som hvisket ut. Geipen er erstattet med et smil fra øre til øre.

Vel hjemme i leiligheten på Grefsenkollen kommer hoste kulene. Men nå er det ikke irriterende tørrhoste. Nå får jeg hosta ordentlig. Jeg tar en varm dusj og slapper av i sofaen med et halvt blikk på sporten på tv`n. Før var jeg faktisk skikkelig tv sport slave. Nå følger jeg knapt med. I stedet blar jeg i siste utgave at Dirt Mag, studerer utskrifter fra Terrengsykkel.no
om Skeikampen og drømmer om skikkelig sommer og sti-sykling.

Kroppen er som renset. Vel, det er kanskje en liten overdrivelse, men jeg føler meg til de grader så mye bedre. I natt er jeg sikker på at jeg får sove ordentlig. All ære for det tillegger jeg sykkelturen. Den har snart kurert meg for alle typer plager de siste årene. Nå har den gjort det igjen. Så neste gang du føler deg dårlig, slapp eller motløs…

Ta deg en sykkeltur, pust inn litt frisk luft, svett ut litt dårlig kroppslukt og nyt naturen.

Det er min kur for den syke.


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside