www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Siden jeg selv begynte og oppleve virkelig sykkelglede for en 7-8 år siden, har jeg forsøkt å spre budskapet til folk rundt meg. Det gjør jeg fremdeles, men nå med sikkert enda større entusiasme. Sykling er perfekt for nær sagt alle. Du velger selv aktivitetsnivå og det dunker ut jogging til de grader hvis du forsøker å starte og trene igjen. Alle kan trille en tur i sitt eget tempo. Det viktigste er bare å tro på det og komme i gang. Da kommer sykkelgleden fort.

Jeg husker for noen år siden, en samtale jeg hadde med min sjef på jobben. Jeg messet om nyfunnen lykke på stier og litt freeride light. Vi snakket om sykler, spesielt om dyre sykler og han mente at det var galskap å kjøpe en sykkel til over 10.000,- kroner. Så gikk det vel litt over ett år. Jeg kom tilbake på jobb etter en sommerferie og min sjef hadde plutselig kjøpt seg en TREK 9.8 til 27.000,- !!! Hva som hadde skjedd i mellomtiden, vet jeg ikke. Men jeg håper jeg bidro til å pirre interessen hans litt mer i alle fall. Nå sykler han aktivt på for Rye og er skikkelig bitt av basillen!

En kollega på lageret på jobben, ble lurt med ut på stier i marka. Han fikk låne en av mine øyestener, en Gary Fisher Sugar 3+. Nå har han kjøpt den og synes stisykling er knall moro selv. Samme fyren setter forresten opp web-siden min etter instrukser fra meg og jeg er mildt sagt imponert over resultatet.

Fin fyr å kjenne gitt.

Min sjef har overtatt den høyeste forkynnelsen på jobben om sykkel-livets
gleder nå. Flere har begynt og sykle og for noen måneder siden, fikk han med seg flere stykker til å melde seg på Birken.

Nå er vi 6 stykker på Team Norpost som skal sykle fra Rena til Lillehammer.

Kanskje blir det et Raumer ritt på et par av oss også, på tvers av mine
"anti-konkurranse, betale for å sykle på tid og i kø" holdninger. I tillegg til rittene, så kjører vi nå noen felles økter i marka.

Det er bare rett og slett moro og en knallbra måte å omgås kolleger utenfor jobben.

En svoger på Hamar har syklet Birken flere ganger. Han har akkurat inverstert i en ny Hard Rocx. Min søster, hans kone altså, har begynt å sykle noen ganger til jobben. Jeg maser på resten av familien min også. Det er jo knall bra for helsa, spesiellt når flere av dem nå presser på alderen fra 40 til 50 (eller tv-sofa perioden). 2 nevøer har vært med meg et par turer på stisykling og i år håper jeg det blir noen flere.

Jeg fikk med meg ei venninne som jeg har kjent i mange år, ut på sykkel på grusveier og stier for et par år tilbake. Første sesongen på ny-innkjøpt sykkel med litt harde klikk-pedaler, endte med et par skikkelig krasj, så hun gikk en stund under navnet "Krasj Andersen". Hun er bra trena og tok kjapt til seg teknikk på stiene. En bra og hyggelig treningspartner!

En av naboene, ei dame, gikk til innkjøp av en Gary Fisher Big Sur Woman specific her forleden. Hun skal sykle Birken i år for første gang. Nå må jeg se til å overbevise mannen hennes også. Han sykler til og fra jobb, men jeg tror han har lyst til å prøve litt sti.

Og jeg har bare så vidt begynt å spre det glade budskap. Så, kom deg vekk fra pc`n. Opp av stolen, opp på sykkelen. Ta deg en tur i marka. Nå!

Verden hadde blitt et bedre sted med flere glade syklister.


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside