www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Så er debuten i Birken unnagjort og det ble en god opplevelse. Jeg har aldri sykla en eneste konkurranse i hele mitt liv og var litt spent på dette her. Formen hadde vært bra mesteparten av sommeren. Men de siste ukene før Birken, ble preget av en betennelse i kroppen og antibiotika kur. Derfor var jeg veldig spent på dagsformen da jeg stod på startstreken på Rena.

En ting skal de virkelig ha de som arrangerer Birken. Det er et veldig profesjonelt opplegg. Alt fra før start på Rena til etter målgang i Lillehammer. Det flyter bra hele veien til tross for over 11.000 deltagere.

birk_05.jpg

Tilbake til lørdagen. En kompis på jobben kjørte meg opp tidlig på morgenen. Jeg skulle starte 10:15 og liker og ha god tid. Vi dro fra Oslo ved 5 tiden på morgenen og det var mye Birken folk på veien opp til Rena allerede da. Vi var 4 stykker fra jobben som skulle sykle. Men med ganske forskjellige start tider dro noen opp allerede fredag kveld.

Vel fremme på Rena, så var det å hente startnummer etc for så å gjøre seg klar. Det kriblet litt i kroppen. Man er spent når man ikke har deltatt i noe løp før. Været var aldeles strålende for sykling. Jeg klarte selvsagt å plassere meg i feil gruppe ved start først (gruppe med start 10:00, jeg skulle starte 10:15), men en fyr ved siden av meg gjorde meg oppmerksom på det. Så var det bare å klatre over gjerdet og komme seg i riktig gruppe.

Turen over fjellet ble en herlig opplevelse. Kroppen fungerte langt over forventet. Man endrer litt mental innstilling når man fester et startnummer på sykkelstyret. Man presser litt ekstra, tar mer sjanser og blir litt mer fokusert. Klatringen opp den første mila gikk bra. Passerte Skramstadsætra på 35.31. Jeg fant ikke en fast gruppe, så jeg kjørte litt for meg selv og bestemte meg for ikke å kikke på klokka mer. Nå skulle jeg sykle mest fokusert og så fikk resultatet bli som det ble.

Opp til Bringbusætra fløt det fint videre. Jeg passet på å ikke svi av for mye krutt. Hadde jo lest om Rosinbakkene lenger frem. Bringbusætra ble passert på 1.16.03. Så tidene etter løpet. Opp mot Kvarstad går det slakt oppover og nå passerte jeg mange folk.

Presset på og fikk respons av kroppen. Hver gang jeg følte jeg nærma meg ”rød sone” la jeg meg litt inn bak noen ryttere og roet litt ned. Deretter økte jeg tempoet igjen. Passet på å gomle bananer ved hver matstasjon og fylte på væske hele tiden. Kvarstad ble passert på 2.09.41.

Fremdeles i bra driv kom jeg inn i Rosinbakkene. Her var det merkelig stille til tross for mange ryttere rundt meg. Her har de fleste sitt eget helvete å tenke på, så snakk blir vel nesten en uting. Jeg fant en bra rytme og sneglet meg opp. Disse bakkene gikk greit, men de neste før Storåsen, var nesten verre. Nå kjente jeg det rykket litt i lår muskulaturen, men nå var jo det verste gjort. Storåsen ble passert på 3.01.58.

DSC00540.jpg

Inn til Lillehammer og Håkons hall, slapp jeg på det jeg hadde igjen av krefter. Man får det lille ekstra når man får snusen på målgang. Kom i mål på 3.40.11 og ble faktisk litt småsjokkert over tiden. Den var langt over forventning. Jeg hadde satt meg et mål på 4.30. Dette var morsomt. Enda mer moro ble det jo da jeg fant ut at jeg hadde klart merke på første forsøk! Med ca 4 minutters margin….. . Det morsomste på hele løpet, var de tekniske partiene. Her bare peiset jeg på og lot det stå til. Her kom sti syklingen til sin rett.

Stemningen blant ryttere og de som så på, var også upåklagelig. Ingen brå kjekkaser som slengte med leppa eller banna fordi en annen kløna det til for han i en motbakke etc, etc.
Dette ga mersmak og det blir nok Birken igjen neste år. Kanskje blir det ett og annet løp på tampen av sesongen også. Det føles i alle fall sånn nå dagen etter. Kroppen fungerer fint etter utladningen i går. Det er sol ute nå på morgenen. Det blir kanskje en tur med caken på sti i dag. Paragonen skal få hvile etter å ha fungert perfekt under hele løpet i går. J

Debuten er unnagjort. Jeg sitter igjen med en morsom opplevelse og er veldig fornøyd. Og jeg da som aldri skulle betale for å sykle i kø. Ikke bry meg om tid når jeg syklet…… . Nå har jeg til og med computer på styret! Jeg rister oppgitt på hodet, fyller mere kaffe i koppen og ser ut på sol oppgangen. Nåja, i dag skal jeg i alle fall tilbake til opphavet. I dag skal det lekes litt på sti i marka.


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside