www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Jeg trodde aldri det ville skje, men i går måtte jeg sette sykkelen igjen hjemme og reise kollektivt til jobben. Jeg har syklet i absolutt all slags værforhold tidligere og aldri latt meg stoppe av det. Likevel, turen hjem for 2 dager siden bød på såpass store påkjenninger, både fysisk og mentalt, at jeg måtte krype til korset og kjøpe meg klippekort på ”spårrveien”.

Siste reise hjem fra jobben, var som å sykle i sand duner i Sahara. Masse løs snø i gata og blank polert is under, gjorde turen til en styrkeprøve. Med hissige bilister i begge retninger på smalere og smalere veier, ble turen en prøvelse. Jeg måtte gå av sykkelen en 10-20 meter av strekningen, men ellers kom jeg meg hjem omsider. Med krampe i ene beinet og strekk i ryggen og 3 kg lettere pga voldsom væsketap under turen.

Jeg skjønner til om med litt bilister som er litt oppgitt over at en syklist bruker det lille som er av veibanen til å komme seg frem, mens køen vokser bak han. Det er ikke mange ganger du får høre slike forståelsesfulle ord fra meg om denne gruppen mennesker!

Det går rimelig greit i sidegatene hvis det er litt nedkjørt og hardpakka. Men når det er snø dynger opptil 50 cm høye, blir det nesten umulig. Maken til snømengder kan jeg ikke huske å ha opplevd på mange år. Jeg husker et skrekkminne fra min tidlig ungdom på Hamar.

Jeg syklet med avisen på morgenen. En natt hadde det snødd noe helt inn i helv…. . Jeg trillet avislasset i hjulsporene fra noen store snøryddingsmaskiner. Utenfor en bygård, mens jeg leverte aviser i oppgangene, kjørte snøplogen forbi på utsiden.

Da jeg kom ut igjen, så jeg bare styret og setet på sykkelen stikke opp av snøfonna! Jeg måtte grave frem sykkelen og veskene med aviser. Kanskje var det akkurat der jeg begynte å mislike vinteren…..

Snøkaos

Det er så forbanna typisk også. For knapt ei uke siden var det praktfullt å sykle på hardpakka skogsveier i marka. Mange sykkelveier i Oslo var meget kjørbare og det gikk at å ta seg en tur på en time eller to. Så åpna noen produksjonsfasilitetene for snø der oppe et sted igjen og sykkelføret er avlyst på ubestemt tidspunkt for unge fremadstormende.

Verst er vel kanskje å se andre syklister glatt tråkke seg gjennom byen i disse dager også, når du selv har kastet inn håndkle. Det smerter meg litt og gnager litt på selvfølelsen.

Mens jeg venter på bedre føre (min ski entusiast av en nabo, fnyser av mitt uttrykk ”bedre føre”. Han mener det bør forbeholdes folk som går på ski..), får jeg pusse og gnikke på doningene i stua, mens en sykkel film flerrer over skjermen i bakgrunnen. Det er tross alt ikke så forbaska lenge til påske… og kanskje litt snøfritt enkelte steder…

Kanskje….. .


Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside