www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Tilbakeblikk i 2009 sesongen - Aabakkerittet (02.12.2009)

En sak jeg aldri rakk å skrive om denne sesongen, eller det har vel vært flere, var Aabakke rittet. Det var en ny og storslagen opplevelse. Aabakke rittet er et landeveis ritt som har start innerst i Lysefjorden og går 1000 meter opp på den første mila! Deretter er det 135 km igjen til mål på Bryne.

Det var en tidligere kollega av meg, Sveinung som nå bor i Stavanger, som inviterte meg over til rittet. Jeg fløy over dagen i forveien før rittet og bodde hos Sveinung og fruen. Lørdag morgen møtte vi Yngve (han var med og syklet Oslo - Stavanger) på kaien i Stavanger sammen med masse andre syklister. Alle ble skysset inn Lysefjorden med ferge. En fin båt tur på morgenen forbi Kjerrag og Prekestolen.

Rittet går i nydelig terreng. Du starter i bunnen innerst i Lysefjorden og sykler nesten umiddelbart inn i en lang tunnel som går oppover. Mørkt rundt deg med blinkede diodelys og pesing fra andre syklister på alle kanter. Klatringen opp fra fjorden er spektakulær. Jeg, tross min lille overvekt, elsker jo motbakker hvis dagsformen er bra. Denne dagen var det bare moro å danse opp bakken. Men derfra og inn ble det tøft. Kraftig motvind og regn gjorde rittet nesten til litt ekstremsport. På glatte, smale og svingete veier i Lyseheiene og Sirdal der du når som helst kunne møte en tysk bobil turist, var kroppen litt mer i helspenn en hva som er vanlig.

Familemedlemmer av Yngves familie stod som langere to steder langs løypa. Dette var mitt første, lange landeveisritt og jeg syntes det var hardt å henge med. Ble syklende mellom grupper før jeg kom meg i et felt hvor jeg følte jeg klarte tempoet. Da gikk rullen bra en stund.

Mot slutten av rittet hadde jeg så lyst til å bare slippe gruppa jeg syklet med. Gikk helt tom for all energi og jeg hang så vidt på halen. Det var et deilig syn å skue målbuen på Bryne. Den kom ikke et sekund for tidlig.
Sveinung er nesten tilbake i godt, gammelt slag og var i en klasse for seg blant oss 3. Yngve, stor som han er, slet i den første bakken, men syklet som en gud resten av rittet. Her var det fremgang! Jeg selv var helt tom etter rittet. Det var deilig å slappe av i hyggelig lag hjemme hos Sveinung og fruen på ettermiddagen og kvelden, men byturen stod jeg glatt over.

Det har blitt 2 fine landeveis turer de to siste årene med Sveinung og Yngve. Først Oslo - Stavanger og denne sommeren altså Aabakkerittet. Begge turene har vært spektakulære. Nå venter jeg spent på neste utfordring. Imens har jeg kastet meg på ei gruppe som Heming har trommet sammen, til å sykle Lillehammer - Oslo til sommeren. Sveinung lever vel som en båtpirat på den tiden, men kanskje Yngve også blir med?

Og Aabakkerittet? Anbefales virkelig for de som ønsker en litt annerledes utfodring. Men motbakker er jo i skuddet for tiden og jeg tror dette rittet bare vil vokse i antall deltagere.
Tilbake


Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside