www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Moab - revisited (18.11.2009)

Hjemme igjen etter 10 dager med sykling i Moab. Jeg har fremdeles godfølelsen fra oppholdet i kroppen. Har kikket på bilder, mailet frem og tilbake med dem jeg syklet sammen med og funnet ut at dette ei heller blir siste turen dit!

Reisen over gikk rimelig smertefritt. Jeg bestemte meg for å leie sykkel der borte denne gangen pga pris på fly for å ta med sykkel og fordi man ikke får med seg sykkel på fly som betjener strekningen Denver - Grand Junction. Ble hentet i Grand Junction rett før midnatt av Brian hos Porcupine Schuttle. I Moab bodde jeg midt i sentrum på Ramada Inn. Gangavstand til det meste du trenger der borte. Scott og hans 2 kompiser skulle ikke ankomme før om 4 dager (som ble 5 pga snøstorm i Denver!), men jeg var rimelig sikker på at jeg ikke kom til å kjede meg imens……

Jeg leide sykkel, en Gary Fisher Roscoe 1 2010 modell, hos Poison Spider Bicycles. Den stod klar da jeg kom inn i butikken 0900 lørdag morgen. Det som er kult med denne butikken, og for øvrig også med de andre sykkelbutikkene i Moab, er at de har dyktige medarbeidere som kan mye om sykkel og om sykling i området. De forteller deg om avstander, vanskelighetsgrader, når man bør velge hva. Hva tenker du sikkert nå. Vel, det er enkelte trails der borte som består av en del sand passasjer. De er kulest å sykle etter et regnfall. Da pakker sanden seg og blir hard.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle sykle fra sentrum til alle trailsene, til Scott og hans kompiser ankom. Her skulle ikke en millimeter kastes bort på annen transport. Med et 10 dagers opphold kan man tillate seg å sykle noen transportstrekker. Den første dagen dro jeg derfor ut til noen kule trails som kalles for Moab Brand Trails. Dette var den perfekte starten på oppholdet. Her kan du bruke så mange timer du vil. Flyreisen var blåst ut av kroppen etter en dag med pur sykkelglede på Bar B, Rocky A og Circle O. Og litt mer skrekkblandet på Killer B.

De første dagene for meg selv, ble etter hvert en nirvana rutine. Tidlig opp og nytt valg av frokost sted hver dag. Deretter ut på sykkel i snitt 6 timer pr dag. Hvis det passet, ble det inn igjen til lunsj i Moab, eller så tok du med deg mat på turen. Middager på Moab Brewery , Eddie McStiffs og Zak. OG ja godtfolk, det ble tidlige kvelder!! Kroppen og hue ble slitne etter 6 timer på tidvis krevende stier. Men man rakk jo alltids en nightcap i hot tuben før man tørnet inn. Turene de første dagene bestod av Moab Brand trailsene, Gemini Bridges, Amasa Back med nedfart på en helv.. teknisk Jacksons trails helt på klippekantene, Hurrah pass og Moab Rim som var grisetung oppover. Og så ble jeg gjenforenet med min nemesis fra iste gang jeg var her selvfølgelig, SlickRock trail.

Forresten fikk jeg ordnet meg en skikkelig Slick Rock instruktør denne gangen. SlickRock trailen er jo den trailen som har gjort Moab kjent. Det er krevende sykling og krever en litt spesiell teknikk. Den var fraværende hos meg siste gang jeg var her og det endte med krasj og litt skader.

Roen, naturen, syklingen, folket, ja hele livet I Moab, gjør at du finner en slags indre fred etter noen dager. Du bare nyter tilværelsen. For en sykkelentusiast som meg, ble det nesten en nirvana tilstand. Man bare nyter hvert eneste sekund. Til og med smerten som et velt medfører (og du får et par i Moab), blir liksom en del av hele pakka. Sykt ja.

Så kom tilslutt Scott og hans 2 kompiser også. Chris og Jon viste seg å være virkelige herlige fyrer. Vi trivdes som ei gruppe med en gang og det gjør jo alt så mye enklere. Pga en flykansellering og trusler om snøstorm i Denver, måtte Scott og Jon leie en jeep i Denver og kjøre til Grand Junction. Der plukket de opp Chris før de ankom Moab sent på kvelden.

De neste dagene syklet vi perler som Baby Steps, Soverign, SlickRock, Gemini og brand trailsene en gang til for meg, Klondike Bluff og ikke minst, Porcupine Rim! Det er alltid høydaren i Moab. Denne ruta er helt fantastisk. Du blir kjørt opp så høyt du vil, eller så høyt været tillater det. Det var ikke mange bilturer som gikk oppover dagen vi skulle sykle den pga rykter om snø. Og snø var det gitt. Cirka 10 cm nysnø dekket området rett nedenfor LPC og oppover. Det var flere som lurte fælt på om det i det hele tatt gikk an å sykle ned. Men alle forsøkte og det var bare den aller øverste delen som var rimelig vrien med snødekke. Resten lå bar og etter hvert kom sola også. Det ble en helt nydelig tur på rimmen!

Etter 10 dager, begynte kroppen å merke "kjøret". Da var det liksom greit at man skulle hjem. Jeg fikk med meg mye denne gangen og det er viktig og ei bli for grådig. På vei til flyplassen i Grand Junction, ble det mer eller mindre vedtatt at dette skulle gjøres igjen om ett år. Og vi snakker allerede om det. Da med en ekstra dimensjon, 2 dagers sykling først i Fruita, Colorado. Noen som nevnte grådig?

Tilbake


Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside