www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Med 2 svogere på hjul i Hamar rittet (28.05.2009)

For en tid tilbake kom jeg over et nytt ritt i min hjemby Hamar. De siste årene har en ny sykkelklubb sett dagens lys der oppe og den har vokst seg stor på meget kort tid. Ottestad har på relativt kort tid bygd opp en meget bra klubb med masse aktiviteter. De var også en av drivkreftene bak dette nye rittet.

Rittet skulle være en kombinasjon av aktiv / tur / bedrift. Jeg snakket med 2 av mine syklende svogere og fant ut at dette kunne vi jammen delta på alle sammen. Da en av dem kom over at det skulle være en lagtempo pulje også, ble det fort bestemt at vi skulle melde oss på her. For en gang skyld kunne vi gjøre noe sammen, ikke bare hver for oss.
I den anledning fant vi ut at slekta i nærområdet kunne treffes.

Jeg ba dem komme syklende. Ok, Albert og min søster Marit med dattera Marte kom kjørende fra Oslo. Noen måtte jo frakte syklene oppover. Jeg var litt smånervøs for syklene på taket på bilen da det finnes noen lave underganger på Hamar. Rittet skulle gå dagen etter at jeg hadde syklet Helgøya tråkket. Vi hadde felles middag på lørdags kvelden og hygget oss hos søster Gunn og Trond i Halvardsgate. Søster Bente og svoger Olav kom syklende på kvelden på hver sin Gary Fisher.

En nevø var hjemme på perm og føk rundt på sin nye Gary Fisher HiFi de luxe. En annen nevø kom innom på sin Trek Fuel. En meget høygravid niese, Karianne med sin Jan Magnus brukte graviditeten som unnskyldning for ikke å ankomme syklende. Søndag og det var tid for ritt. Jeg vekket guttene ved 7 tiden etter å ha tråkket en tur ute selv på morgenen. Trond har en pen Lemond racer, Albert fikk låne en sykkel av en av mine kolleger. En Trek Madone 5.2! Jeg selv stilte på min Gary Fisher ARC.

Da vi ankom startområdet ved Vikingskipet så vi raskt at det var svært lite bedrift over deltagerne. Vi var nok de eneste rene amatører (og da tenker jeg ikke på doping!) i lagtempo puljen. Med navnet Halvardsgates sykkelvenner satte vi av gårde tidlig på morgenen, ut på de 78 km. En barndomsvenn av meg, en meget dyktig fotograf, lovet å knipse noen bilder av oss. Men vi kom nok litt for fort til Stange.

Han oppdaget oss ikke før vi suste forbi en forfjamset Per Henning, som ikke engang fikk opp kameraet. Men han kastet seg i bilen og fulgte med på hele runden. Det resulterte i noen virkelig kule bilder. Noen av dem i denne artikkelen. To steder i løypa stod noen i slekta og heiet oss frem. Et lag med svært så forskjellige treningsgrunnlag. Men vi kjørte bra sammen, peppet hverandre opp og hadde en fantastisk fin dag ute på 2 hjul.

Akkurat da speaker i målområdet var i ferd med å etterlyse det siste laget som ennå var ute på lagtempoen, suste vi inn i målområdet. Dette var moro. Jeg tror Trond fikk fornyet tro på at han kan gjøre bra ritt i flere år ennå. Med en komplisert operasjon tidlig på året, var dette bekreftelsen på at kroppen fungerer og jeg skal si sykkelgleden var tilstede. Albert tror jeg ble småforelsket i sin lånte TREK Madone.

Han kledde den da også meget godt. Jeg selv storkoste meg på denne runden på landevei. En fin løype og meget dyktige arrangører. Sa får det så være at mitt kjære Millwall gikk bort og tapte sin Play off finale på Wembley. Veien tilbake til Oslo fra Hamar var nok relativt lettere enn hva en retur fra London etter tap på Wembley hadde vært….. .


IMG_1514.jpg

IMG_1461.jpg

Tilbake

 

Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside