www.newbelgium.com/beers_ft.asp
Tilbake til hovedsiden
GFishercolorstack_stor.gif
 

Etterdønninger fra Moab (09.12.2009)

Nå som været er så grått som man bare trodde det kunne være i Grimsby en vinterdag, er det godt å mimre tilbake på Moab turen. Jeg leker allerede med tanken på en retur dit i september/oktober neste år. Godfølelsen sitter fremdeles i kroppen. Dette lille tettstedet i Utah har en fred og stillhet over seg som gjør at du finner frem til nirvanafølelsen. Du våkner hver morgen og veit at noen av kanskje verdens beste single tracks ligger rett i nærheten.
Dette lille tettstedet har vel 6 sykkelbutikker, flere shuttle service til stiene hvis du ikke ønsker å starte fra Moab. De har frokost og lunsj steder som har menyer tilpasset ute aktivitet. De har også noen fine vannhull hvor man kan slappe av om kvelden og reflektere over dagens tur.

Og så er det den spesielle naturen. De røde fjellene, canyonene, slick rocken og den uendelige horisonten. Lengst bak skimter du alltid de snødekte toppene i La Sal fjellene.
De har faktisk en sinnsyk lang nedkjøring de kaller The Whole Enchelada. Dem starter oppe i La Sal fjellene, går via Kokopelli og ned i Porcupine løypa, helt ned til Moab. Den bare må prøves engang. Det er bare det å få det til mens det ikke er 40 grader i Moab og ikke snø i La Sal fjellene.

Kokopelli trailen er også litt av en tur som går over et par dager hvis du er sterk. En lang single track mellom Utah og Colorado. Apropos Colorado så blir det nok et par dager der neste år. Fruita beskrives som et eldorado for terrengsykling og det ligger bare en 2 timers biltur fra Moab. Det blir jo en perfekt kombinasjon. Naturen er også litt annerledes enn i Moab. Man må bare være litt mer på vakt mot klapperslanger…… .

For dyrelivet ser man svært lite til rundt Moab. Du ser jord ekorn, fugler og firfisler. En slange i ny og ne, samt denne gangen også noen klov dyr. Første møte med et svært klovdyr med svære horn, var en morsom historie. Jeg tryna utfor på Killer B og rulla ei stund nedover før jeg litt omtåket prøvde å orientere meg. Da stod dyret bare 4-5 meter unna meg og stirra. Trodde nesten at jeg så syner etter fallet til det beveget seg av gårde.
På Baby Steps traff vi på 2 uten horn. Her skremte jeg for øvrig vannet av Jon. Jeg lå først i sporet opp en klatring. Da jeg kom rundt et fremspring så de bak ikke kunne se meg, hoppet jeg av sykkelen og beinfløy tilbake i løypa. Jon var sikker på at jeg hadde et dyr i hæla og brølte rett ut. Det er slik man får folk til å glemme tunge klatringer. Og så får man et bra latterkick når man ser fjeset på førstemann du møter.

Så på en gråværesdag som i dag, er det deilig å drømme om nye turer til dette forjettede sykkelandskapet. Og så kan du vel sjekke YouTube linkene under her for å få litt følelse av de råeste løypene…… .

http://www.youtube.com/watch?v=erk4BR2GNPo

http://www.youtube.com/watch?v=j1vfX2BbZZg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ebhTGOncLUs&feature=related

 

Tilbake


Om BMTB - Historier og delte meninger - Roadtrips - Bilder - Linker - Øl - Hovedside